От днес до понеделник ще се изиграят мачовете от III кръг

...
От днес до понеделник ще се изиграят мачовете от III кръг
Коментари Харесай

Отбор с общи заплати £1750 посреща "Тотнъм" за ФА Къп

От през днешния ден до понеделник ще се изиграят мачовете от III кръг за Купата на футболната асоциация на Англия - най-стария футболен шампионат в света, водещ началото си още от 1871 година И най-интересният, поради многото изненадващи, даже сензационни резултати през годините, довели до отпадането на не един и два от грандовете.

В идния III кръг фокусът на вниманието е върху следващата невероятна двойка съперници - играещият в осмото равнище на британския футбол " Марин "  (Северозападна дивизия 1 на Северната министър председател лига) ще одобри в неделя на своя " The Marine Travel Arena " осемкратния притежател на ФА Къп - " Тотнъм ". И това ще бъде още една типично британска футболна история, освен това с рекорден привкус.

Между " Марин ", основан в покрайнините на Ливърпул - в Кросби, Мърсисайд, и намиращия се на 4-а позиция във Висшата лига лондонски клуб има тъкмо 161 места разлика във футболната пирамида на Англия . И това е върхът - в никакъв случай до момента два тима с тлокова огромна разлика в позициите не са се срещали натози стадий в шампионата за ФА Къп.

" Шпорите " имат скъпоплатени мегазвезди като капитана на Англия Хари Кейн, Юго Лорис, Деле Али, Лукас Моура, Хьон-мин сон и др. А в " Маринърс ", както е именуван аматьорският отбор, играят дилетанти, които другояче работят като чистачи в болница, учители, събирачи на задължения, боклукчии.

Седмичните заплати на всички футболисти на  " Марин " възлизат на общо £1750. При " шпорите " единствено треньорът Жозе Моуриньо получава £288 000 на седмица, а Хари Кейн - £200 000.

" Това е като осъществен сън. Бяхме на две минути от отпадане в мача против " Барнолдсуик Таун " от предварителния кръг, а в този момент ще сме домакини на " Тотнъм ", споделя дългогодишният почитател на " Маринърс " Бари Лентън.

Той и останалите последователи тръпнат в очакване. Показателно е, че откогато преди 4 месеца бе изтеглен жребият, в книжарницата " Причардс " в Кросби има увеличено търсене на юбилейната книга за 125-годишнината на " Марин Асосиейшън Футбол Клъб ", издадена през 2019 година

Феновете на 127-годишния ливърпулски тим обаче няма да присъстват на стадиона с потенциал 3185 места поради възбраната около коронавирусната зараза (средната посещаемост на домакинските мачове през предишния сезон бе 446 човека).

Затова Пол Лиъри, който към този момент 16 години е президент на " Марин ", пресмята, че това ще попречи клубът да има доходи от към £100 000 от продажбата на билети, продукти и спонсорски контракти. 

За отплата " маринърс " пуснаха виртуални билети от по £10, а почитателите на " Тотнъм " проведоха разнообразни дарителски акции в поддръжка на дилетантите. В добавка - легендата на " Ливърпул " Джейми Карагър стана спонсор на " Марин " единствено за деня на мача и логото на неговата фондация " JC23 " ще бъде поставено върху двете аварийни скамейки на стадиона.

Няма спор - в тази поредна борба сред Давид и Голиат на английския футбол силата е на страната на " Тотнъм ". Букмейкърите одобряват залози за премахване на " шпорите " при фантастичния коефициент 34.00. Но пък магията на ФА Къп е точно в това - дребните тимове да играят против огромните и от време на време да ги отстраняват, за което по-късно с години се описват митове.

Мачът " Марин " - Тотнъм " е в неделя от 19 ч. българско време.

А още през днешния ден III кръг на най-стария футболен шампионат се открива с дуелите " Астън Вила " - Ливърпул " и " Уулвърхемптън " - " Кристъл Палас ", които са от 21.45 ч.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР